bnr.bg Международно биенале на стъклото
Source: http://bnr.bg/varna/post/100878804/mejdunarodno-bienale-na-stakloto
публикувано на 30.09.17 в 05:50
 
Череп от стъкло ще моделира по специфична  техника майстор стъклар от Испания по време на демонстрациите днес и утре /на 30 септември и 1 октомври 2017г./ в Музея на стъклото в Белослав. 

Проявата е част от Международното биенале на стъклото, а демонстрациите започват от 10.30 до 17.00 часа при вход свободен. В същото време ще се проведат и работилници, в които ще бъде показано как се работи с боров силикат на стъкло. В тях посетителите  ще научат повече  за спецификите на стъклената материя от първо лице, с помощта на гостуващите  артисти  от Чехия, Испания, САЩ и Канада. 

Посетителите  ще имат възможността да опитат  сами да си изработят фигурка от стъкло, с помощта на някой от майсторите,  каза за радио Варна  Габриела Тончева, асистент-директор на биеналето. 

 
Международното биенале на стъклото се провежда  паралелно в София, Велико Търново, Варна и Белослав. Утре вечер, в галерия „Инхом” близо до Морската градина на Варна е закриването с обща изложба на участниците в  биеналето.

А в понеделник , на 2 октомври, в Градската художествена галерия от 12.00 часа лекции ще изнесат Ива Колоренцова и Маркета Варадиова от Чехия.