BULGARIA ON AIR: Бум на посетители в Музея за история на София

Source: https://www.bgonair.bg/bulgaria/2016-09-17/bum-na-posetiteli-v-muzeya-za-istoriya-na-sofiya

Театър “Българска армия” повдигна завесата за своята публика
Публикувана: 17 сеп 2016 | 15:16 От: Тодор Петров

Музеят за история на София днес е със свободен вход и удължено работно време. Театър “Българска армия” пък повдига завесата на ковачницата на наградите Аскеер и много други недостъпни за публиката места.

До обяд музеят беше посетен от близо 2000 души. Атмосферата е празнична и цветна. Имаше големи български и чуждестранни групи, както и ученици, които решиха в днешния ден да научат повече за историята на София. 

Празничката програма включва работилница “Рисуване със светлина”, демонстрации на антично въоръжение, римска медицина и мода, класически концерт. Кулминацията на вечерта ще бъде пиротехническо шоу диджей парти пред вратите на музея.

Посетителите на театър “Българска армия” имат възможността да докоснат и разгледат всичко, което може да се види. 

“Могат да стъпят на сцената, да видят двете ни камерни зали. Извадили сме много реквизити. Театър “Българска армия” е бил кино, което е превърнато в театър. Сцената беше превърната в нещо необичайно и хората се изумяват, защото технически тя е много малко оборудвана. В замяна на това професионализмът надделява”, коментира пред камерата на Bulgaria ON AIR директорът на театъра Мирослав Пашов.